18χρονη που αναγκάστηκε να κάνει «τεστ παρθενίας» αυτοκτόνησε 40 μέρες μετά τον γάμο της επειδή ο άντρας της δεν την πίστευε… 0 17

Ένας άντρας στο Τατζικιστάν κατηγορείται πως οδήγησε την σύζυγό του στην αυτοκτονία επειδή φέρεται να την εξανάγκασε να κάνει «τεστ παρθενίας» και μετά απαίτησε δεύτερη νύφη καθώς δεν εμπιστευόταν τα αποτελέσματα της εξέτασης.

Η 18χρονη Rajabbi Khurshed αυτοκτόνησε πίνοντας μια θανατηφόρα δόση από ξύδι 40 ημέρες μετά τον γάμο της με τον 24χρονο Zafar Pirov, τον οποίο δεν είχε συναντήσει ξανά στη ζωή της πριν τον κανονισμένο γάμο.

Παρόλο που η νεαρή κοπέλα υποβλήθηκε σε προγαμιαίο έλεγχο, όπως προβλέπεται από το κράτος, συμπεριλαμβανομένου και του «τεστ παρθενίας», ο Zafar παραδέχεται πως πήγε την σύζυγό του για να κάνει ακόμη δύο τέτοια τεστ, τα οποία η ίδια «πέρασε» επιτυχώς αλλά εκείνος δεν την πίστευε.

Μιλώντας στο Radio Free Europe, οι γονείς της 18χρονης, που κανόνισαν και τον γάμο, δήλωσαν πως η κόρη τους, ενώ βρισκόταν στο κρεβάτι του νοσοκομείου λίγο πριν πεθάνει, τους είπε πως ένιωθε έντονα πιεσμένη με τις απαιτήσεις του άντρα της για δεύτερη σύζυγο και «δεν μπορούσε να το αντέξει άλλο».

Από την πλευρά του ο 24χρονος υπερασπίστηκε τον εαυτό του λέγοντας: «Η σύζυγός μου μού έδωσε γραπτή δήλωση πως μου επιτρέπει να πάρω δεύτερη γυναίκα επειδή δεν ήταν παρθένα όταν παντρευτήκαμε». Ο Zafar είναι αντιμέτωπος μέχρι και με φυλάκιση 8 ετών αν κριθεί ένοχος για την αυτοκτονία της Rajabbi.

Η μητέρα της κοπέλας, Fazila Mirzoeva, υποστηρίζει πως η κόρη της είναι «θύμα συκοφαντίας και βίας» και έχει προσφύγει στον πρόεδρο της χώρας, Emomali Rahmon, ζητώντας του βοήθεια. Όπως λέει, η Rajabbi δεν είχε ποτέ στη ζωή της αγόρι και ποτέ δεν είχε κάνει σεξ με κανέναν. Η 18χρονη είχε παρατήσει μάλιστα το σχολείο για να φροντίζει τους δυο ανάπηρους αδερφούς της, σύμφωνα με την μητέρα της.

Μολονότι η 18χρονη πέρασε επιτυχώς την εξέταση εξασφαλίζοντας το σχετικό πιστοποιητικό του γιατρού που αποδείκνυε την παρθενία της, όπως συνέβη και στις επόμενες δύο εξετάσεις κατ’ εντολή του συζύγους της, ο 24χρονος Zafar συνέχισε να την πιέζει και να απαιτεί να του αποκαλύψει την «αλήθεια». Λίγες εβδομάδες αργότερα της έκανε σαφές πως επιθυμεί να φέρει δεύτερη σύζυγο στο σπίτι.

Τα «τεστ παρθενίας» για τις γυναίκες πριν το γάμο τους είναι πολύ συνηθισμένη πρακτική στο Τατζικιστάν, όπου το περιστασιακό σεξ είναι κοινωνικά κατακριτέο. Από το 2015 έχει γίνει υποχρεωτικό τόσο για τους άντρες όσο και για τις γυναίκες να υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις πριν το γάμο τους, αλλά στην περίπτωση των γυναικών αυτό συχνά περιλαμβάνει και «τεστ παρθενίας». Στη δικαστήρια της χώρας εκκρεμούν αυτή τη στιγμή σχεδόν 600 υποθέσεις που αφορούν διενέξεις σχετικά με την παρθενία.

ΠΗΓΗ diaforetiko

Καφέ Γκρέκο: Το Πιο Ιστορικό Καφέ Της Ρώμης Το Ίδρυσε Ένας Έλληνας Από Τον Οποίο Πήρε Και Το Όνομά Του 0 9

Είναι το πιο ιστορικό καφέ της ιταλικής πρωτεύουσας και βρίσκεται σ’ έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Ρώμης, στη Βία Κοντόττι (Via Condotti) αριθ. 86, κοντά στην Πιάτσα ντι Σπάνια. Ιδρύθηκε το 1760 από τον Έλληνα Νικόλα ντέλλα Μανταλένα (Nicola della Maddalena), από τον οποίο πήρε και το όνομά του.

Πρώτη φορά γίνεται αναφορά στο “Καφέ Γκρέκο” κατά το δέκατο όγδοο αιώνα σ’ ένα έγγραφο απογραφής του 1760, που φυλάγεται στην εκκλησία του Σαν Λορέντσο στην πόλη της Λούτσινα, όπου αναφέρεται και το όνομα του Έλληνα ιδιοκτήτη του.

Ο διάσημος Τζιάκομο Καζανόβα γράφει στα “Απομνημονεύματά” του για την πρώτη φορά που πήγε το 1742, με κάποιους Ρωμαίους φίλους του, στο “Καφέ της οδού Κοντόττι”, πράγμα που σημαίνει πως το “καφέ” υπήρχε ίσως και πριν το αποκτήσει ο Έλληνας ιδιοκτήτης του.

Και ο Γάλλος ζωγράφος Πιερ Πωλ Προυντόν, σε επιστολή του σε κάποιο φίλο του γραμμένη το 1760, περιγράφει το “Καφέ Γκρέκο”, ως πασίγνωστο στέκι φιλολογικών και καλλιτεχνικών κύκλων.

Η χρυσή εποχή για το “Καφέ Γκρέκο” εκτείνεται σ’ όλη τη διάρκεια του 18ου αιώνα. Σ’ αυτό σύχναζαν κατά καιρούς μεγάλες προσωπικότητες, όπως ζωγράφοι, γλύπτες, μουσουργοί και άνθρωποι των γραμμάτων από ολόκληρη την Ευρώπη, οι οποίοι επισκέπτονταν ή ζούσαν στη Ρώμη.

Ανάμεσα σ’ αυτούς περιλαμβάνονται μονάρχες, όπως ο βασιλιάς Λουδοβίκος Α’ της Βαυαρίας, και πάπες, όπως ο Πάπας Λέων ΙΓ’.

Ο βασιλιάς Λουδοβίκος της Βαυαρίας, όταν σύχναζε στο Καφέ Γκρέκο στα χρόνια της ελληνικής εθνεγερσίας, συνήθιζε να εκδηλώνει σ’ ένα κύκλο φίλων του καλλιτεχνών τον ένθερμο φιλελληνισμό του.

 

Το 1833, ο Δανός αρχιτέκτων Κρίστιαν Χάνσεν στο Καφέ Γκρέκο πήρε την απόφαση να επισκεφθεί την Ελλάδα για να μελετήσει τα μνημεία της ελληνικής αρχαιότητας.

 

Διάσημοι θαμώνες της καφετέριας ήταν μια πλειάδα συγγραφέων απ’ όλο τον κόσμο, όπως ο Κάρλο Γκολντόνι, ο Νικολάι Γκόγκολ (που έγραψε εδώ ένα μέρος από το μυθιστόρημά του “Νεκρές Ψυχές”, 1845), ο Νίτσε, ο Γκαίτε, ο Σοπενχάουερ, ο Ανρί Σταντάλ, ο Κάρολος Ντίκενς, ο Σατωμπριάν, ο Μαρκ Τουαίν, ο Ναθάνιελ Χώθορν, ο Ουίλλιαμ Θάκαιραιη, ο Λόρδος Βύρων, ο Πέρσι Σέλλεϋ, ο Τζων Κητς, ο Τζιάκομο Λεοπάρντι, ο Σαρλ Μπωντλαίρ, ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, ο Ανατόλ Φρανς, ο Ιππόλυτος Ταιν, ο Γκαμπριέλε ντ’ Αννούντσιο, ο Αλμπέρτο Μοράβια και άλλοι.

Ο Άγγλος ποιητής Τζων Κητς πέρασε τους τρεις τελευταίους μήνες της ζωής του (πέθανε το 1821 σε ηλικία 25 ετών) σ’ ένα μικρό δωμάτιο ενός σπιτιού κοντά στο “Καφέ Γκρέκο”, δίπλα στη σκαλινάτα της Πιάτσα ντι Σπάνια.

Ζωγράφοι, ιδιαίτερα της “Σχολής της Ρώμης”, είχαν κάνει τόπο συναντήσεών τους κατά το 18o αιώνα το “Καφέ Γκρέκο”, όπως και οι γερμανόφωνοι ρομαντικοί καλλιτέχνες της Σχολής των Ναζαρηνών, που είχαν έλθει από τη Βιέννη στη Ρώμη, όπως ο Πέτερ φον Κορνέλιους.

Εδώ σύχναζαν και οι ζωγράφοι Ζαν Ωγκύστ Ενγκρ και Ζαν-Μπατίστ Κορό, καθώς και οι γλύπτες Αντόνιο Κανόβα και Μπέρτελ Τόρβαλντσεν. Από τους νεώτερους καλλιτέχνες, θαμώνας του Καφέ Γκρέκο ήταν και ο διάσημος σουρεαλιστής ζωγράφος Σαλβαδόρ Νταλί.

Επίσης, μεγάλοι συνθέτες σύχναζαν ή είχαν επισκεφθεί τις αίθουσες του “Καφέ Γκρέκο”: ο Φραντς Λιστ, ο Ρίχαρντ Βάγκνερ, ο Φέλιξ Μέντελσον, ο Τζοακίνο Ροσσίνι, ο Εκτόρ Μπερλιόζ, ο Ζωρζ Μπιζέ και ο Αρτούρο Τοσκανίνι.

Αλλά και φωτογράφοι από τη Γαλλία, την Αγγλία και την Ιταλία, με την επωνυμία “Ομάδα του Καφέ Γκρέκο”, σύχναζαν εδώ στη δεκαετία του 1840, όπως οι Frederic Flacheron, Eugene Constant, Alfred-Nicolas Norman, James Andersen και Giacomo Canova.

Ο Ιταλός ζωγράφος Ρενάτο Γκουτούζο στον πίνακά του “Καφέ Γκρέκο” (1976), που βρίσκεται σήμερα στη Συλλογή Λούντβιχ στο Άαχεν, εικονογραφεί μια καλλιτεχνική παρέα με τους Απολλιναίρ, Πικάσσο, Ντυσάν, Αντρέ Ζιντ και τον εαυτό του στο περιβάλλον του Καφέ Γκρέκο. Μια καλλιτεχνική συντροφιά στο “Καφέ Γκρέκο” απεικονίζεται και σε παλαιότερο πίνακα του 1856 (βλ. ένθετη φωτογραφία) του Αυστριακού ζωγράφου Λούντβιχ Πασσίνι (1832 – 1903).

Τον Αύγουστο του 1953 το Υπουργείο Δημόσιας Εκπαίδευσης της Ιταλίας, με ειδικό διάταγμα, κήρυξε το “Καφέ Γκρέκο” ως “τόπο ιστορικού και εθνικού ενδιαφέροντος”.

Πηγή: dinfo.gr

Βοηθήστε Με Να Βρώ Την Αδερφή Μου Παρακαλώ Κοινοποιήστε Το Άρθρο 0 7

«Γεννήθηκα δίδυμη στις 22/11/1982, στη Θεσσαλονίκη στην κλινική «Τατιάνα», αλλά δεν γνώρισα ποτέ την αδελφή μου! Είμαστε μονοζυγωτικά δίδυμα, δηλαδή ίδιες! Κάποιοι επέλεξαν να μας χωρίσουν, δίνοντας την αδελφή μου με παράνομη υιοθεσία. Το γεγονός ότι είμαστε ίδιες διευκολύνει την προσπάθειά μου.

Μήπως γνωρίζετε κάποια που μου μοιάζει; Μήπως την είδατε κάπου;

Αν γνωρίζετε κάτι σας παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου! Αν πάλι όχι προωθήστε αυτό το προφίλ όσο μπορείτε!

Κάθε βοήθεια καλοδεχούμενη αλλά επειδή το ζήτημα είναι σοβαρό σας παρακαλώ όχι άλλα αστεία!

Για μένα δεν έχει πια σημασία γιατί έγινε όλο αυτό. Ούτε θέλω να αποδώσω ευθύνες σε κανέναν. Απλά θέλω να γνωρίσω την αδελφή μου που στερήθηκα τόσα χρόνια!

Σας ευχαριστώ όλους για τη στήριξη!»

 

«Βοήθησε με να βρω» ονομάζεται το προφίλ στο Facebook που δημιούργησε μια 30χρονη κοπέλα από τη Θεσσαλονίκη, με μοναδικό σκοπό να βρει τη χαμένη δίδυμη αδελφή της.

Σύμφωνα με τα ipeirotika.gr, και όπως γράφει η 30χρονη στο εν λόγω προφίλ στο Facebook, η αδελφή της, αμέσως μετά τη γέννησή της δόθηκε με παράνομη υιοθεσία.

Δεδομένου ότι είναι μονοζυγωτικά δίδυμα οι δύο αδελφές πρέπει να μοιάζουν αρκετά και για το λόγο αυτό η 30χρονη στο προφίλ «Βοήθησέ με να βρω» έχει δημοσιεύσει και φωτογραφίες της, ελπίζοντας ότι αυτό θα βοηθήσει την έρευνά της.

Στο status της στο προφίλ της στο Facebook γράφει το παραπάνω μήνυμα στην αρχή του άρθρου!

[iefimerida]

Ακολουθήστε μας στο Facebook και γίνετε μέλος της παρέας μας